Home Vijesti Krišto: Uvjeriti evropske zvaničnike u važan iskorak BiH

Krišto: Uvjeriti evropske zvaničnike u važan iskorak BiH

0

SARAJEVO – Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto izjavila je da se nada da će se visoki zvaničnici EU danas u Briselu uvjeriti da je BiH u ovom mandatnom periodu napravila važan iskorak u stabilizaciji političkih prilika i odnosa, kao i iskorak kada je riječ o Savjetu ministara.

U Briselu se danas održava sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Evropske unije.
Napomene radi, riječ je o sastancima na kojima se na najvišem nivou diskutuje o rezultatima iz prethodnog perioda, ispunjenosti prioriteta, a on služi kao priprema za izvještaj o napretku koji će biti u oktobru.
Uoči odvojenih sastanaka sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepom Borelom i komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, a potom i sastanka Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje EU i zvaničnika BiH, Krištova je istakla da su ovi susreti prilika da EU i BiH dijalogom podignu svoje odnose na viši nivo u smislu ispunjavanja reformskih uslova BiH.
Krištova je navela da je Savjet ministara u ovom mandatnom periodu usvojio mnoge reformske akte.
“Zapravo stvorili smo pretpostavku za funkcionisanje i implementaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju”, rekla je Krištova uoči sastanaka u Briselu.
Adblock test (Why?)