Home Vijesti Laminacija obrva: Šta treba da znate o samom procesu

Laminacija obrva: Šta treba da znate o samom procesu

0

Iako tretman laminacije obrva nije nov, nedavno je postao sve popularniji na TikTok-u i ponovo je pokrenuo interesovanja mnogih ljudi.

Laminacija obrva je polutrajna, neinvazivna procedura koja privremeno čini da vaše obrve dobiju puniji i paperjastiji stilski izgled.
Stvarni proces laminiranja obrva traje otprilike 30-45 minuta. Efekti procedure traju od četiri do šest nedjelja – ali što je bolja briga tokom 24 časa nakon procedure, to su rezultati duži. Prevremeno izlaganje vodi, znoju i/ili pari može spriječiti pravilnu obradu dlačica.
Čin laminiranja obrva čini nekoliko koraka koji uključuju stilizovanje dlaka u željenom pravcu, laminiranje nježnim rastvorima i tretiranje dlačica hidratantnom formulom. Laminacija obrva ne utiče na boju vaših obrva, ali tretman se može bezbjedno kombinovati sa farbanjem obrva.
Laminiranje obrva je mnogo kraći proces od mikroblejdinga, ali mikroblejding je invazivnija i trajnija transformacija obrva i trebalo bi da traje godinu-dvije. Proces uključuje upotrebu ručnog alata sa mikroiglama, a korišćenjem polutrajne boje unosi pigment u kožu kako bi stvorio savršen oblik obrva. Međutim, laminiranje obrva je nešto poput tretiranja vaših postojećih obrva kako biste restrukturirali dlačice obrva. Usluga uključuje primjenu nekoliko rješenja na vaše trenutne obrve kako biste im dali čvršći i ujednačeniji oblik tokom dužeg vremenskog perioda.
Ako niste sasvim spremni da se finansijski ili na neki drugi način odlučite za mikroblejding, laminacija bi mogla biti dobra opcija za vas. Ciklus rasta dlačica obrva je tipično 90 dana, tako da se preporučuje tretman laminacije obrva svaka dva-tri mjeseca.
Proces rada
Prvo, kozmetičar koristi alkohol kako bi pripremio i dezinfikovao područje. Ovaj korak takođe uklanja višak masnoće sa dlačica, što omogućava obrvama da bolje upijaju proizvod.
Zatim primjenjuje rješenje za podizanje koristeći keratin, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile, postale ispunjene, elastične, sjajne i glatke. Potom se na obrve stavlja folija, što pomaže u zadržavanju toplote sa kože, kao i da se pojačaju i aktiviraju efekti rastvora.
Zatim se dodaje hranjivi rastvor koji pospješuje vraćanju proteina nazad u dlaku dajući joj novu formu. Posljednja faza laminacije obrva predstavlja premazivanje obrva posebnom vrstom keratina, koja sadrži vitaminske komplekse i esencijalne amino-kiseline, koje doprinose bržem obnavljanju obrva.
Poslije toga slijedi piling za konačni rezultat.
Važno je izbjegavati upotrebu retinola i bilo kakve lokalne tretmane na ovom dijelu kože najmanje 48 časa prije postupka laminacije, jer ovi proizvodi mogu učiniti kožu osjetljivijom i potencijalno dovesti do iritacije. Takođe, nove obrve ne smiju doći u kontakt sa vodom 48 časova, prenosi Ona Telegraf.

@jalizasbeautylounge Would you try a brow lamination #browlamination #browtutorial #browgoals #eyebrowsonfleek ♬ Forever – Labrinth

Adblock test (Why?)