Home Vijesti Lexus IS će biti transformisan u električni automobil

Lexus IS će biti transformisan u električni automobil

0

​Lexus IS je limuzina srednje klase sa pogonom na zadnje točkove, i konkurent je velikoj njemačkoj premijum trojki: Mercedesu C-Klase, BMW-u seriji 3 i Audiju A4.

Ali, s obzirom na svoje kvalitete, u Evropi nije postigao uspjeh kao njegovi konkurenti, stoga ne čudi što nije dostupan na pojedinim tržištima na Starom kontinentu.
Najnovije ažiruriranje modela IS uvelo je važne inovacije, posebno u pogledu tehnološke opremljenosti i dizajna. Međutim, to nije dovoljno da bi vozilo sa ovim karakteristikama ostalo u životu.
U Japanu su izašle na vidjelo nove i zanimljive informacije o neposrednoj budućnosti kojoj teži Lexusova najmanja limuzina. Brend ima veoma ambiciozne planove za ovaj model. Štaviše, ako se ovaj izvještaj potvrdi, IS-u koji danas poznajemo su dani odbrojani.
Lexus će pretvoriti IS u električni automobil. To će biti limuzina sa baterijskim električnim pogonom koji će u svoju ponudu uvrstiti i novu varijantu karoserije.
Nova generacija IS-a predviđena je za 2025. godinu. Japanska limuzina će podleći elektrifikaciji na najvišem nivou kako bi se oprostila od termičkih motora.
Iako će ostati elegantno vozilo, imaće mladalačkiji, dinamičniji i čak sportskiji imidž. Upotreba nove platforme i električnog pogonskog sistema otvara čitav niz mogućnosti.
Ovaj izvještaj takođe sugeriše da je Lexusov koncept elektrifikovane limuzine preteča budućeg električnog IS-a. To je jedan od mnogih konceptnih modela koje je Lexus predstavio kako bi dao pregled električnih vozila koja će dodati svojoj liniji u narednim godinama koje slijede.
Ne treba samo ukazati na transformaciju IS-a u električno vozilo. Lexus će iskoristiti prednosti razvoja nove generacije da proširi ponudu novom varijantom karoserije. Lexus IS 2025 će biti dostupan sa karoserijom forme Shooting Brake, koja će ponuditi dodatnu praktičnost.
Ostaje da se vidi koju će platformu Lexus koristiti za novi električni IS. Dobro je poznato da Toyota unosi izmjene u svoj strateški plan elektrifikacije. U centru pažnje je platforma e-TNGA, prenosi AutoRepublika. 
Prerano je iznositi bilo kakve konkretne detalje o električnom pogonskom sistemu. Međutim, tehnologija Lexusa (i Toyote) će omogućiti modele sa pogonom na zadnje točkove i/ili pogonom na sva četiri točka.
Adblock test (Why?)