Home Vijesti Luka Ivičić oborio rekord BiH i RS u sedmoboju

Luka Ivičić oborio rekord BiH i RS u sedmoboju

0

Atletičar Borca iz Banjaluke, Luka Ivičić (2003) na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višebojima, koje je održano 25/26. februara 2023. u Zagrebu ostvario je sjajan rezultat.

On je uspio da obori rekord BiH i RS u disciplini sedmoboj za seniore sa osvojenih 4383 boda i tako zauzme drugo mjesto u ukupnom poretku kao VK takmičar. On je popravio rekord u ovoj disciplini za 141 bod i tako najavio još jednu uspješnu godinu za našu atletiku.
“Moram da dodam da se zadnjih 6 mjeseci treniralo u veoma teškim skoro nemogućim uslovima zbog rekonstrukcije atletske staze na gradskom stadionu u Banjaluci, zatim nam je vjetar uništio doskočište za skok s motkom, a uslovi za adekvatan trening atletčara za trening zimi (dvorana) i za dužinska bacanja uopšte ne postoje u Banjaluci, tako da je ovaj izuzetan rezultat plod ogromnog talenta, upornosti, želje i velikog rada i odricanja. Nadam se da će ostvarenje ovakvih sjajnih rezultata pratiti i vrhunski uslovi za atletiku u našem gradu”, rekao je Duško Ivičić, trener.
Adblock test (Why?)