Home Vijesti Lukač: Okupljanje četnika u Višegradu bilo bi samo dizanje tenzija

Lukač: Okupljanje četnika u Višegradu bilo bi samo dizanje tenzija

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, u programu televizije K3 rekao je da je razgovarao sa predstavnicima Ravnogorskog pokreta te pojasnio zbog čega se njihovo okupljanje ne može održati.

Dodao je da, s obzirom na situaciju u okruženju, regionu, cijeloj Evropi, održavanje radikalnog skupa nije potrebno i da će se poslati samo pogrešna poruka.

“To bi bilo samo dizanje tenzija iz RS, a mi u RS ne smijemo nikome dozvoliti da ugrožava bilo koga, ni svojom pojavom, izjavama ili koreografijama. Zadatak policije RS jeste da održi sigurnost svih građana bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Mogu razumjeti i građane bošnjačke nacionalnosti kako se osjećaju kada u Višegradu vide pripadnike Ravnogorskog pokreta u uniformama i sa zastavama. Ne mogu to blagonaklono gledati i ne osjećati se ugroženim”, naglasio je Lukač.

Podsjećamo, u pismu svojim članovima pripadnici Ravnogorskog pokreta kao razlog otkazivanja ovogodišnjeg skupa navode novonastalu i pogoršanu situaciju u svijetu i regionu te povećano prisustvo pripadnika snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here