Home Vijesti Mandić: Građani taoci međunarodnih struktura koje su sastavile novu Vladu

Mandić: Građani taoci međunarodnih struktura koje su sastavile novu Vladu

0

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da su građani Crne Gore taoci međunarodnih struktura i da u formiranje manjinske vlade nije bio upleten samo domaći, već i strani faktor, koji predstavlja jedino vezivno tkivo poslanika koji podržavaju novu vlast.

“Od početka priče o formiranju manjinske vlade imamo lobiranje međunarodnog faktora stranih ambasada, sekretara, pa i same ambasadore koji su se brutalno umiješali u unutrašnje stvari Crne Gore. Alternativa toj ideji je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora koje bi sprovela tehnička vlada”, rekao je Mandić.
On kaže da je vrijeme takvo da se o tome mora progovoriti i građani obavijestiti da se nalaze u ulozi taoca međunarodnih struktura, dodajući da je bitno uperiti prstom u onoga koji ne želi da sprovede volju većinskog naroda Crne Gore.
“Mislim da vrijeme pred nama treba da pokaže da mi želimo saradnju sa međunarodnom zajednicom, da budemo dio EU, ali da ne želimo da ova zemlja nema svoju vlast, da građani izlaze na izbore, a da u konačnom to što su glasali za nekog ništa ne znači”, rekao je Mandić za TV “Prva”.
On navodi da je sjednica Skupštine Crne Gore zakazana u suprotnosti sa Ustavom i Poslovnikom i da se iz nelegitimne Skupštine rodila nelegitimna Vlada.
Komentarišući nedavna hapšenja ljudi bliskih DPS-u, Mandić je rekao da je glavni specijalni tužilac počeo da radi svoj posao i da je to za očekivati, ako Crna Gora želi da ide ka Evropi.
“Poslanici i bivši ministri za koje postoje brojni dokazi da su se nelegalno obogatili moraju biti privedeni pravdi”, rekao je Mandić i dodao da je “bivši režim podsticao kriminalne klanove, švercere cigareta, narkotika na taj posao”.
Adblock test (Why?)