Home Vijesti Meridianova društvena odgovornost: Humanost koja pokreće promjene

Meridianova društvena odgovornost: Humanost koja pokreće promjene

0

 

Kompanija Meridian ponosna je na svoj društveno odgovorni angažman, a posebno na podršku humanitarnim projektima i medicinskom sektoru. Globalni lider u priređivanju igara na sreću akcijama koje je pokrenuo u proteklom periodu pokazuje istinsku predanost zajednici i brigu prema onima koji se suočavaju s raznim izazovima.

Jedna od Meridianovih humanih misija ove godine odigravala se na košarkaškom terenu i to uz pomoć KK Bosna Meridianbet. Ovaj jedinstveni projekatrealizovan je u saradnji s humanitarnim Udruženjem Pomozi.ba, a košarkaši su na domaćem terenu, iz utakmice u utakmicu, motivisani da pomognu onima kojima je pomoć napotrebnija, punili koš protivnika trojkama. Prikupljena je značajna suma i upućena na prave adrese.

– Vratili smo publiku u Skenderiju i motivisali ‘Studente’ da igraju svoje najbolje utakmice. Od februara, kada je akcija počela, pa do kraja sezone košarka nas je spojila u humanosti. Dio novca uputili smo u Fond ‘Sportisti za život’ za liječenje bh. građana, a dio je uplaćen za žrtve katastrofalnih zemljotresa u Turskoj i Siriji. Osjećaj prave pobjede leži u saznanju da smo kao ekipa zajedno napravili pozitivnu razliku u životima drugih, što će zauvijek biti naša najveća satisfakcija – ističu u Meridianu.

MERIDIAN – SNAGA SOLIDARNOSTI

Osim angažmanom u humanitarnim projektima, Meridian kontinuirano podržava lokalne zajednice kroz razne druge akcije. Pomoć Sigurnim kućama u Sarajevu i Banjaluci samo je jedna od takvih inicijativa.

– Duboko smo svjesni društvene odgovornosti i nastojimo biti ruka podrške onima koji se suočavaju s ozbiljnim problemima. Zato smo ove godine povodom Dana žena vrijedne donacije uputili u Sarajevo i Banjaluku – ženama koje su svoje domove morale da zamijene sigurnijim utočištem – podsjećaju u Meridianu.

Uz to, Meridian je bio od velike pomoći medicinskom sektoru. Doniranjem opreme i dresova za ekipe Univerzitetskog kliničkog centra za 16. Sportske susrete kliničkih centara i bolnica BiH „Neum 2023“, kompanija je pokazala svoju podršku najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS i svim učesnicima ovog značajnog događaja.

U Meridianu obećavaju da će i dalje biti posvećeni društveno odgovornim projektima jer žele da daju aktivan doprinos u poboljšanju života ljudi u našem društvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here