Home Vijesti Meta razvija desetine VR uređaja – jedan posebno obećava

Meta razvija desetine VR uređaja – jedan posebno obećava

0

Nije tajna da je Mark Zakerberg duboko investira u VR tehnologije, koje bi trebalo da budu prekretnica ka prelasku u metaverzum. Meta trenutno radi na velikom broju prototipa VR uređaja.

Primjera radi prototip displej, pod nazivom Butterscotch, navodno omogućava onome ko ga nosi da “udobno čita i najmanja slova”, prema navodima Zakerberga. Meta ovaj uređaj opisuje kao “živopisan i realističan poput stvarnog svijeta i mnogo je napredniji od tradicionalnih PC ekrana koje trenutno koristimo”.
Meta je nedavno prikazala desetine prototipa VR uređaja, na kojima kompanija radi, a naziva ih vremenskim mašinama. Većina njih su veliki i nezgrapni modeli, kreirani za svrhe testiranja.
“Mislim da smo trenutno usred velikog koraka ka postizanju realizma. Ne vjerujem da će proteći još previše vremena dok ne budemo u prilici da kreiramo scene koje su gotovo perfektno vjerodostojne”, istakao je Zakerberg.
Kada je u pitanju uređaj koji najviše obećava, to je Holocake 2. Radi se o eksperimentalnom uređaju, koji je funkcionalan, a navodno je lakši i tanji od VR uređaja koji trenutno postoje.
Holocake 2 koristi holografske displeje i, prema navodima Zakerberga, već može da reprodukuje PC VR iskustva. Izgleda skladno, a po izgledu je između kacige i naočara i prema navodima Mete posjeduje najkompaktniju optiku.
Meta ima za cilj da tehnologije sa svih svojih VR prototipa implemementira i objedini u jednom uređaju, u nekom periodu u budućnosti.
(B92)
Adblock test (Why?)