Home Vijesti Microsoft sprema Outlook Lite mejl klijent za sporije telefone

Microsoft sprema Outlook Lite mejl klijent za sporije telefone

0

Microsoft Outlook aplikacija je već neko vreme dostupna na mobilnim telefonima koje pokreće Android operativni sistem. Međutim, za sve one koji su se navikli da koriste Outlook, a imaju nešto sporije mobilne uređaje, u nekom trenutku tokom jula mjeseca moći ćete da preuzmete i Outlook Lite, novu verziju aplikacije optimizovane za rad na malo sporijim uređajima.

O kakvoj se aplikaciji radi prenosi Howtogeek.
Šta donosi Microsoft Outlook Lite?
Za početak, ova aplikacija zauzima osjetno manje prostora od standardne Microsoft Outlook aplikacije za Android uređaje, 5 MB naspram 86 MB. Sam Microsoft Outlook Lite posebno je optimizovan za rad sa onim uređajima koji imaju 1 GB ili manje radne memorije.
Prema rikečima zvaničnika same kompanije Microsoft, “Ovo je aplikacija koja donosi najveće prednosti Outlook mejl servisa u manjem pakovanju i sa poboljšanim performansama za sporije uređaje”. Trenutna verzija ove aplikacije ima skoro pa sve ono što je korisnicima potrebno, od mogućnosti za manipulaciju mejlovima do kalendara i kontakata.
Međutim, nije sve ni idealno, pa su tako neke od važnijih opcija izostale, poput tamnog interfejsa, sinhronizacije kontakata unutar aplikacije sa kontaktima na vašem telefonu i podsetnika za događaje kod kalendara.
Pored toga, postoji još jedna začkoljica, a to je da je Outlook Lite kompatibilan samo sa servisima koje nudi Microsoft. Dakle, ništa od sinhronizacije sa drugim provajderima mejl usluga, poput Gmail, iCloud i Yahoo Mail.
Kada će biti dostupan
Zvanične informacije kompanije Microsoft jesu da će Microsoft Outlook Lite biti dostupan za preuzimanje u nekom trenutku tokom jula mjeseca.
Međutim, ova aplikacija već je dostupna na nekim tržišta, poput Turske i Meksika, gdje je do sada preuzeta više od 100.000 puta. Za sada nema informacija kada će se pojaviti na evropskom tržištu.
(Benchmark.rs)
Adblock test (Why?)