Home Vijesti Mještani Prvomajske preselili protest pred zgradu opštine

Mještani Prvomajske preselili protest pred zgradu opštine

0

SANSKI MOST – Mještani Prvomajske ulice organizovali su juče protestnu šetnju kroz grad koja se završila pred zgradom Općine Sanski Most, te na taj način još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo zbog odlaganja građevinskih radova oko uređenja ove saobraćajnice koji su trebali započeti početkom jula.

U proteklom periodu, u nekoliko navrata organizovali su okupljanja u svojoj ulici, ali kažu bez ikakvih konkretnih rezultata.
“Još jednom da kažem da nas ne zanimaju više nikakva opravdanja i obrazloženja niti administrativno pravne komplikacije. Želimo što prije vidjeti građevinske mašine kako polažu asfalt u našoj ulici kako bismo i mi imali život dostojan čovjeka”, istakao je Zijad Krupić, jedan od organizatora protestnog okupljanja.
Zbog dugogodišnjeg katastrofalnog stanja ulice, mještani kažu kako trpe razne štete, najviše na vlastitim automobilima i drugoj imovini.
Zimi ovo liči na močvaru, moguće je hodati samo u čizmama, a ljeti je nepodnošljivo zbog  prašine, tvrde mještani.
Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakao je kako shvata nezadovoljstvo mještana, ali je dodao kako lokalne vlasti sada ni na kakav način ne mogu uticati na trenutnu situaciju.
“Odabrali smo izvođača radova i raspisali javni poziv za odabir firme koja će vršiti nadzor. Prijavile su se dvije firme, izabrana je jedna,a  ova druga je iskoristila pravo žalbe. Njihova žalba je prihvaćena, a potom je uslijedila žalba na žalbu i sada sve rješava Ured za žalbe pri Vladi Federacije BiH. Kada će oni to riješiti ne zavisi od nas, ali će najgore biti ako propustimo ovu građevinsku sezonu”, kazao je Hasanbegović.
Poslije okončanja projekta izgradnja kanalizacione mreže, samo dio Prvomajske je uređen i asfaltiran, a za ostatak nije bilo dovoljno novca. Ova saobraćajnica vodi i do izvora rijeke Zdene, jednog od omiljenog izletišta Sanjana, a zbog stanja u kojem se nalazila njeni stanovnici su u više navrata izražavali svoje nezadovoljstvo.
Adblock test (Why?)