Home Vijesti Muškarac iz Banovića dva puta privođen zbog prijetnji

Muškarac iz Banovića dva puta privođen zbog prijetnji

0

TUZLA – Muškarac čiji su inicijali Š. S. iz Banovića dva puta je privođen na saslušanje u policiju zbog prijetnji koje je uputio, prvo supruzi i djeci, a potom i javno na društvenim mrežama, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Federalni mediji prenose da je riječ o Šerifu Smajloviću, koji je u videu objavljenom na društvenim mrežama poručio da će “biti veća tragedija nego što je bila u Srbiji”.
Portparol Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da je Š. S. sinoć sam sebe prijavio u Policijsku stanicu da će, kada mu se za to ukaže prilika, napasti suprugu i djecu koji su ga napustili.
“Lišen je slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, a nakon što je priveden u Policijsku stanicu Banovići utvrđeno je da je pod dejstvom alkohola. Tom prilikom je narušavao javni red i mir, grubim vrijeđanjem policijskih službenika i naročito drskim ponašanjem. O svemu je upoznat dežurni tužilac po čijem nalogu je zadržan u prostorijama do otrežnjenja, a potom pušten”, rekla je Sprečićeva za “N1”.
Nakon toga, dodala je, uočen je snimak na društvenim mrežama zbog kojeg je ponovo obaviješten tužilac i Š. S. je saslušan drugi put u svojstvu osumnjičenog zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.
“Međutim, on nije lišen slobode po pitanju osnova sumnje, već su naređene dalje provjere, te će u narednom periodu po dogovoru sa tužiocem biti dostavljen odgovarajući izvještaj”, rekla je Sprečićeva.
Adblock test (Why?)