Home Vijesti Na FEST-u premijerno prikazan ruski film sa Bikovićem

Na FEST-u premijerno prikazan ruski film sa Bikovićem

0

​Ruska ljubavna komedija “Hoću muža” večeras je imala srpsku premijeru u okviru FEST-a, gdje je tumač jedne od glavnih uloga Miloš Biković rekao da je riječ o filmu “koji slavi život”.

Pred projekciju u bioskopu “Sinepleks galerija Beograd”, Biković je rekao novinarima da mu mnogo znači učešće filma “Hoću muža” na FEST-u, gdje je ove godine i član žirija Glavnog takmičarskog programa.
“Kad sam bio student dolazio sam na FEST i gledao sam ga kao na manifestaciju gde ću možda jednog dana moći da prikažem svoj film. Iako (”Hoću muža”) nije u tamkmičarskom prodgramu, opet je čast da ga predstavim na FEST-u, pored toga što sam u žiriju”, istakao je Biković.
Biković i Kristina Asmus igraju, uz Marinu Aleksandrovu, Sergeja Gileva, Juliju Aug i Sergeja Komarova, u filmu u kome uspješnoj i vjerenoj novinarki Ljubi se sve u životu odvija po planu dok ne pozajmi telefon od slučajnog prolaznika Sergeja, što pokrenuće seriju neočekivanih događaja.
“Ovo je film koji slavi život i ljubav. Danas imamo ne samo realnost koja je često mračna i ne raduje nas mnogo, nego imamo mnogo filmova koji su mračni, tamni. Ovakvi su retki, da uspeju da nas nasmeju i oraspolože”, istakao je Biković.
Prema njegovim riječima, film rediteljke Sonje Karpunine govori o tome da “ne postoje slučajni susreti”, kao i “koliko život može da bude ponekad apsurdan i divan, i kada djeluje da je nešto katastrofa, to može da otvari vrata za neke promjene”.
Film “Hoću muža” u produkcijski kuća Pik medija i Start rađen je tri godine, imajući u vidu godinu i po dana priprema i odlaganja zbog pandemije kovid-19, a snimalo se u Kalinjingradu i Moskvi.
“Kalinjingrad je dao posebnu atmosferu i notu filmu. Kada radite film ne znate da li će se taj rad na kraju isplatiti i da li će ga publika prepoznati. Na kraju se složi tek kad ga pogledate u sali sa publikom. Pogledao sam ga sa publikom u Kalinjingradu i imam utisak da smo dobili kvalitetan film”, rekao je srpski glumac.
Film “Hoću muža” potpisuje autorska ekipa hit komedije “Sluga“ (2019), najgledanijeg ruskog film svih vremena sa Bikovićem u glavnoj ulozi. Srpski glumac je rekao da ne zna da li će “Hoću muža” u Rusiji “prevazići uspjeh ”Sluge” jer je bio neka vrsta fenomena”.
“Imao sam čast i prviliegiju da se na različitim tržištima otvorim kao glumac. Na (pozorišnoj) sceni dobijam tragične junake, ovde sam počeo u sportskoj melodrami ‘Montevideo’, pa u krimi drami. U Rusiji igram komedije i drame. Imam sreću. Za glumca je blagoslov kada može da bude različit”, ocijenio je Biković.
Upitan da prokomentariše trenutnu političku situaciju između Rusije i Ukrajine, Biković je kratko rekao: “Sigurno da je velika neizvesnot i ta neizvesnost se reflektuje na sve grane života, pa tako i na kulturu i umetnost”.
Početak redovnog bioskopskog prikazivanja filma “Hoću muža” planirano je od 24. marta u Srbiji i regionu.
Adblock test (Why?)