Home Vijesti Najavljen protest podrške pretučenoj radnici iz Jablanice

Najavljen protest podrške pretučenoj radnici iz Jablanice

0

JABLANICA – Više nevladinih organizacija u srijedu, 9. avgusta, u Jablanici organizuje mirni protest podrške Enisi Klepo, radnici koju je pretukao poslodavac.

“Mirnim prosvjedima u Jablanici želimo poslati poruku podrške sugrađanki Enisi Klepo, ženi žrtvi nasilja, ali i da ćemo kao NVO sektor pratiti razvoj ovog slučaja i da nećemo stati dok se nasilje nad ženom, nezaštićenom radnicom ne kazni “, navodi se u pozivu na mirne proteste, prenosi Fena.
Protest počinje u 18 časova u Ulici Doljanka (ispred stare vojarne), a učesnici će šetati Ulicom Komuna Vejle, zatim Zlatnih ljiljana i Nikole Bojanovića do Ulice omladinsko šetalište.
“Pozivamo građanke i građane, predstavnike vladinog i nevladinog sektora, predstavnike poslodavaca da nam se pridruže kako bismo zajedno izrazili podršku ženama žrtvama nasilja. Također, zajedno pošaljimo poruku da nasilje nad ženama nema mjesto u našem društvo te da nasilni poslodavci trebaju biti kažnjeni u skladu sa zakonom”, stoji u pozivu.
 Protest organizuje Udruženje žena “Nere” u saradnji s Udruženjem žena “Most” Jablanica, Udruženjem “Dignitet” Mostar, Udruženjem “Inicijativa građanki i građana” Mostar, Udruženjem žena “Univerzum” Mostar i Udruženjem “Ja bih u EU” iz Sarajeva.
Adblock test (Why?)