Home Vijesti Najmlađi Banjalučani crtali i pisali o svom gradu

Najmlađi Banjalučani crtali i pisali o svom gradu

0

U okviru aktivnosti povodom Dana grada, otvorena je izložba učeničkih i radova mališana iz banjalučkih vrtića, te su uručene nagrade onima čiji su likovni i literarni radovi na temu “Moj grad” ocijenjeni kao najbolji.

Mirna Savić Banjac, savjetnica gradonačelnika, istakla je da tradicionalno povodom Dana grada, učenici petih razreda osnovnih škola, a ove godine i mališani iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, pišu sastave o svom gradu i crtaju crteže te kroz ovu akciju sugrađani imaju mogućnost da još više zavole svoj grad i vežu se za njega.
“Želja grada je da svake godine učestvuje što više učenika”, pojasnila je ona.
Dodaje da su pobjednici svi oni koji su učestvovali, a, kako kaže, zahvalnost dugujemo i svim vaspitačima i nastavnicima, jer znamo koliko truda ulažu u rad sa djecom.
“Kada je riječ o nagrađenim radovima, nagrađen je kolektivni rad vrtića ‘Zvončica’ iz Vrbanje, koji su dobili i pozivnicu vrtića iz prijateljskog grada Sremska Mitrovica da ih posjete na ‘Dječijoj bećarijadi'”, naveli su iz Gradske uprave.
Ove godine, kako kažu, za najbolji literarni rad proglašen je rad Marije Gavrić, učenice petog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić”.
“Na drugom mjestu je literarni rad Isaka Bećirbašića iz OŠ ‘Ivo Andrić’, a treće mjesto osvojila je Andreja Jungić iz OŠ ‘Aleksa Šantić'”, istakli su oni.
Nagrađeni učenici za likovne radove su, kako kažu, Katarina Janković iz OŠ “Desanka Maksimović”, koja je osvojila prvo mjesto, Strahinja Gvero iz OŠ “Branislav Nušić”, sa osvojenim drugim mjestom i Aleksa Račić iz OŠ “Sveti Sava”, koji je zauzeo treće mjesto.
“Pristigli radovi svih učenika, koji su učestvovali u ovom takmičenju, krasiće izložbeni prostor Doma omladine narednih sedam dana, a za najbolje radove iz svake kategorije pripremljene su prigodne novčane nagrade”, zaključili su oni.
Marija Gavrić, učenica petog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić”, čiji je rad proglašen za najbolji literarni rad, kazala je da piše priče o svom gradu, što je i ovaj put uradila.
“Pisala samo o prelijepom pogledu na naš grad sa Banj brda, o parkovima, ali i o crkvama koje imamo u Banjaluci”, kazala je ona te je dodala da je iznenađena osvojenom nagradom.

Adblock test (Why?)