Home Vijesti Najnovije informacije o stanju Rasima Ljajića: Pod neprekidnim nadzorom doktora

Najnovije informacije o stanju Rasima Ljajića: Pod neprekidnim nadzorom doktora

0

NIŠ – Rasim Ljajić, koji je teško povrijeđen jutros u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Niš u stabilnom je stanju, ali se neprekidno prati.

“Pacijent je svestan i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intenzivnog lečenja. U toku dana više puta ga je obišao i direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu prof dr Zoran Perišić. Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pokazala je da pacijent ima povrede grudnog koša, rebara i glave ali u ovom trenutku njegovo stanje ne zahteva intenzivno hirurško lečenje”, saopšteno je večeras iz niške bolnice.
Dijagnostika će, kako dodaju, biti ponovljena poslije 24 časa, jer u ovako teškim incidentima, neke povrede se mogu razviti i kasnije zbog čega je dvadesetčevorosatni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna.
“Konzilijum lekara koji je formiran u UKC doneće odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju lečenje ovog pacijenta. On je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen”, saopšteno je večeras iz niške bolnice.
Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozilo “škoda superb” kojim je upravljao predsjednik IO SDPS Branko Gogić (45) a koje se kretalo iz pravca Beograda ka Nišu, u visini Ražnja probilo zaštitnu ogradu na autoputu i sletilo s kolovoza nakon čega se prevrnulo na krov. Gogić je preminuo na licu mjesta i njegovo tijelo je medicinska ekipa Doma zdravlja u Ražnju zatekla u automobilu, dok je Ljajić bio izvan vozila. Ljajića i Gogića je nesreća zadesila dok su putovali u Tursku.
Adblock test (Why?)