Home Vijesti Najveća regionalna trap ekipa dolazi u Banjaluku

Najveća regionalna trap ekipa dolazi u Banjaluku

0

BANJALUKA – Trap muzika polako, ali sigurno postaje svjetski fenomen. A ova moćna energija trenutno najbolje party muzike prostrujaće Banjalukom od 10. do 12. avgusta, kada će najveće trap zvijezde zagrijati publiku i napraviti žurku za pamćenje.

Najpoznatija imena regije kao što su “Crni Cerak” i Lacku, Mimi Mercedez, Sara Jo, Grše, Vojko V staće na pozornicu jubilarnog desetog izdanja festivala “Freshwave” i svojim hitovima, koji broje milionske streamove slušanosti, lansirati ovogodišnju festivalsku scenu u jednom posve novom pravcu.
Kao pojačanje svjetskim imenima kao što su Javier Portilla, Bart Skils i Indira Paganotto na tvrđavu Kastel stižu regionalna trap i hip-hop imena, koje predvodi aposolutni kralj trendinga Devito, a njemu se pridružuju “Crni Cerak” i Lacku, Mimi Mercedez ali i vodeće hip-hop ime nove generacije – Grše.
Sa albumom “Plava krv” Devito je oborio rekorde po broju preslušavanja na muzičkoj platformi Spotify i trenutno se nalazi na sedmom mjestu u svijetu. Ovaj podatak dovoljno govori o tome da je Devito neupitno jedan od najuticajnijih trapera, u šta će publika imati priliku da se uvjeri na najvećoj bini ovogodišnjeg “Freshwavea”.
Pored Devita koji će publiku da omađija svojim hitovima na binu festivala će da  stanu i Relja Despotović Seksi, Đorđe Bibić Biba, Andrija Đorđević Bandra i Miljan Rogošić Ourmoney koji čine “Crni Cerak”.
Upravo ova beogradska ekipa će ovog ljeta diktirati trap beatove među zidinama banjalučke tvrđave. Njihovi beatovi i rime prvo su počeli da se slušaju preko telefona po gradskim ćoškovima, a sada širom najpopularnijih klubova u regionu.
Sa pjesmom “CC#2” za hit projekat “Južni vetar” reditelja Miloša Avramovića oborili su sve rekorde, a za debitantno filmsko ostvarenje reditelja Luke Mihailovića “Indigo kristal” potpisuju kompletan soundtrack, koji po pregledima na društvenim mrežama bilježi nevjerovatne rezultate. Na najvećoj festivalskoj bini nastupiće sa gostom, odnosno kao “Crni Cerak” i Lacku.
Trap je kao muzički pravac savršen miks svega i izaziva vriske, dizanje ruku i pomjeranje tijela, a kako napraviti baš takvu atmosferu zasigurno zna Mimi Mercedez. Uvijek beskompromisno direktna, Mimi se izgradila u vodeće ime regionalne hip-hop i trap scene. Njene pjesme kao što su “Ne možeš da sediš sa nama”, “Samo keš”, “Kleopatra” ili “Patike za trčanje” postale su neizostavan dio kako underground, tako i mainstream hip-hop kulture.
Iako se trap, kao podžanr rapa, hip-hopa, dance muzike, i te kako usidrio na “Freshwaveu”, za ljubitelje pravog hip-hop zvuka tu je Grgo Šipek, umjetničkog imena Grše, koji je svojim posljednjim albumom “Platinum” oduševio domaću underground scenu.
Grše je, podsjetimo, s Vojkom V završio na sudu nakon što ih je tužio Zoran Mamić zbog zajedničke pjesme “Mamići”, a njih dvojica bi ovim i još mnogim poznatim hitovima svakako trebali da prodrmaju ovogodišnji festival i ljeto u gradu na Vrbasu.

Adblock test (Why?)