Home Vijesti Nakon masakra četiri incidenta u školama u Srbiji: Počinila ih djeca, na...

Nakon masakra četiri incidenta u školama u Srbiji: Počinila ih djeca, na meti profesori

0

BEOGRAD – Samo dan nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u kojoj je ubijeno osmoro đaka i čuvar, desila su se čak četiri incidenta u školama u Srbiji. Još strašnije je što su sva četiri počinila djeca.

Dan je počeo viješću da je učenik iz Obrenovca vitlao plastičnim pištoljem i to nakon minuta ćutanja u čast nastradale djece.
Policija je odmah reagovala i sa đakom je obavljen razgovor.
Potom je uslijedio i drugi incident, u školi “Desanka Maksimović” u Beogradu, gdje je devetogodišnji đak pravio “spisak za odstrel” po uzoru na đaka koji je ubio drugare na Vračaru.
Slična scena desila se u osnovnoj školi na Kaluđerici, gdje je učenik napravio čitav plan masakra. Policija je brzo intervenisala.
Posljednji incident dogodio se u privatnoj školi “Ruđer Bošković” gdje je bivša učenica nožem izbola nastavnicu i jednog đaka.
Podsjetimo, velika tragedija dogodila se srijedu oko 8.40 časova kada je maljoletnik K. K. (13) učenik sedmog razreda ubio osam učenika ove škole i radnika obezbjeđenja a ranio šest đaka i nastavnicu istorije.
On je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.
K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa.
Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maljoletni K. K. je mjesec dana planirano za izvršenje. K. K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio sa četiri molotovljeva koktela

Adblock test (Why?)