Home Sport Navijači presreli automobil sudije Topalovića i zapalili ga bakljama nakon utakmice u...

Navijači presreli automobil sudije Topalovića i zapalili ga bakljama nakon utakmice u Mostaru

0

MOSTAR – Sinoć nakon utakmice Velež – Borac, u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica, zapaljen je automobil u kojem se vozio sudija tog meča Sabrija Topalović.

-U utorak naveče, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf – rečeno je za portal „Avaza“ u Operativnom centru MUP-a HNK.
S Topalovićem su u automobilu bili i pomoćnik Admirom Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić koji je zadobio povrede.
Topalović čijim odlukama na utakmici nisu bili zadovoljni navijači Veleža stadion je napustio u sivom Mercedesu Karavan, koji su napadači zaustavili i fizički napali osobe koje su bile unutra.
Automobil je u potpunosti izgorio.
Kako saznaje Avaz, pripadnici MUP-a HNK imaju indicije ko je je učestvovao u napadu te se očekuje da tokom dana budu privedeni.
Adblock test (Why?)