Home Vijesti Neće da kupuju Vodku zbog rata

Neće da kupuju Vodku zbog rata

0

Ministar finansija u regiji Ontario Piter Betlenfalvi je zatražio da se iz svih prodavnica povuku votka i druga ruska alkoholna pića.

“Ontario se pridružio kanadskim saveznicama u osudi agresije na ukrajinski narod i snažno podržavamo saveznu vladu u njenim nastojanjima da sankcioniše rusku vladu. Ostaćemo uz Ukrajince tokom ovih ekstremno teških vremena”, izjavio je ministar Betlenfalvi.

Alkoholni napici biće povučeni iz skoro 700 trgovina u Ontariju. Čelnik Liberalne stranke u ovoj kanadskoj pokrajini Stiven Del Luka je poručio da Ontario ne može kazati da je istinski uz Ukrajinu sve dok je mušterija ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi Klix.

Zabrana se traži i u drugim dijelovima Kanade, kao što su Manitoba, Nju Brunsvik, Britanska Kolumbija i Njufaundlend. Zamjenik premijera Britanske Kolumbije Majk Fornvort je istakao da je ova regija već usporila uvoz alkohola iz Rusije.

Ruski alkohol se povlači i iz američkih trgovina i kafića. Između ostalog, to je slučaj u saveznim državama Kanzas i Oregon. Vlasnik jednog bara je snimio kako prosipa votku.

Prema riječima vlasnika kafića Bila Mekormika, “Rusija deluje kao da je 1939. i zabrinut je da ne napadne i druge države”. Istakao je da je i on prosuo votku te da je zbog toga izgubio stotine dolara. Međutim, kako tvrdi, takav oblik protesta mu je mnogo značio, prenosi Foks njuz. Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here