Home Vijesti Nesmetano odvijanje saobraćaja, bez gužve na granici

Nesmetano odvijanje saobraćaja, bez gužve na granici

0

BANJALUKA – Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano po mjestimično vlažnim kolovozima, a na graničnim prelazima nisu zabilježena zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova su aktuelne na putnim pravcima Stari Majdan-Banjaluka, Rudanka-Doboj, Krupac-Bogatić na entitetskoj liniji, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Konjević Polje-Milići, Ivanjska-Šargovac, Prijedor-Kozarac, Teslić-Podjezera i Jezero-Šipovo.
Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Teslić-Podjezera, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.
Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnim putnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.
Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminerskih radova dolazi na dionicama Šamac-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina i to od 8.00 do 14.00 časova radnim danima, te u mjestu Gornji Božinci na putu Polje-Podnovlje.
Na putnom pravcu Stanić Rijeka-granični prelaz Brod kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa iz AMS-a mole vozače da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
U FBiH se zbog izgradnje kružnog toka u blizini Bradine na magistralnom putu Tarčin-Konjic u noćnim časovima saobraća naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.
Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.
Zbog redovnog održavanja rasvjete u tunelima Sikola jedan i Sikola dva, na magistralnom putu kod Maglaja, u noćnim časovima se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.
Sporije zbog radovi vozi se putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac /dionica Ripač-Dubovsko/, Žitomislići-Počitelj /Ševaš NJive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.
Kada je riječ o graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Iz AMS-a napominju da je na graničnim prelazima situacija sa čekanjima na prelazak granice izuzetno promjenljiva, pa vozače mole za strpljenje.
Adblock test (Why?)