Home Vijesti Nestao planinar Darko Ilić na području Prenja, potraga u toku

Nestao planinar Darko Ilić na području Prenja, potraga u toku

0

ISTOČNO SARAJEVO – Planinar iz Istočnog Sarajeva Darko Ilić nestao je na području planine Prenj kod Jablanice i za njim je u toku intenzivna potraga, rekao je danas Srni predstavnik Republičke uprave civilne zaštite Dragan Štark.

Ilić je nestao juče poslije podne, a Štark kaže da je helikopter Eufora već pretražio teren, ali bez uspjeha, te da se očekuje i učešće Helikopterskog servisa Republike Srpske u nastavku potrage.
On je podvukao da su na terenu i pripadnici Gorske službe spasavanja.
Štark dodaje da je Ilić iskusni planinar, te da je njegov nestanak, nakon što su se rastali na lokalitetu Lupoglav, prijavio izvjesni planinar Emir, nakon što je uočio da Ilić kasni u planinarski dom.
Načelnik Jablanice Damir Šabanović rekao je Srni da su sve nadležne lokalne strukture ove opštine uključene u potragu za Ilićem.
“Potraga je pokrenuta, helikopter Eufora bio je u pretrazi terena oko sat i po, a pripadnici Gorske službe spasavanja trude se koliko mogu da pronađu nestalog Ilića”, naveo je Šabanović.
On je potvrdio da se u Jablanicu očekuje i dolazak helikoptera iz Republike Srpske, i najavio da će večeras sigurno biti pokrenuta masovna potraga za nestalim planinarom.
“Nadam se da će naša akcija biti uspješna i da ćemo pronaći Ilića živog i zdravog”, kaže Šabanović. 
Adblock test (Why?)