Home Vijesti Nganu otvoreno o šansama da se vrati u UFC

Nganu otvoreno o šansama da se vrati u UFC

0

Bivši prvak UFC-a u teškoj kategoriji, Frensis Nganu, otkrio je hoće li se vratiti u oktogon u budućnosti, te da li će opet biti perjanica navedene promocije.

Ranije ove godine potvrđen je Nganuov odlazak iz MMA promocije. Vijest je objavio predsjednik UFC-a Dejna Vajt, koji je istakeo da je “Predator” napustio naslov prvaka u teškoj kategoriji nakon što je odbio konačnu ponudu ugovora.
Vajt je takođe pokušao pružiti vlastito objašnjenje odluke, sugerišući da Nganu napušta oktogon u potrazi za “manjom konkurencijom”. Tu tvrdnju Kamerunac je opovrgnuo, predstavivši sasvim drugačiji prikaz pregovora.
Dok je velik dio izvještavanja o Nganuovom sporu s UFC-om bio povezan s njegovom željom da se oproba u bokserskom ring, bivši prvak insistirao je na tome da je njegova nevolja s ugovorima promocije išla mnogo dublje od toga.
“Predator” je tvrdio da je UFC odbio njegov zahtjev za dodavanjem brojnih uslova za sve borce, uključujući široko zdravstveno osiguranje i predstavnika sportista na sastancima odbora.
“Mislim da je moja situacija drugačija od ostalih. Nije da sam se posjekao ili tako nešto. Otišao sam, znaš. Trebalo bi puno da se vratim, ali sumnjam u to”, objasnio je Nganu.
Osim što ne razmišlja o povratku u UFC, čini se da je Nganuov um trenutno daleko od MMA-a u cjelini. Nakon što je često izražavao želju da ispuni životnu boksersku ambiciju, “Predator” je počeo pričati o ulasku u ring ove godine, prenosi “MMA News”.
Adblock test (Why?)