Home Vijesti Nikšić pozdravio odluke OHR-a

Nikšić pozdravio odluke OHR-a

0

SARAJEVO – Premijer Federacije Bosne i Hercegovine i lider stranke SDP BiH Nermin Nikšić smatra da je očekivana i potpuno opravdana odluka Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH, kojeg u Republici Srpskoj ne priznaju, te da će izmjenama Krivičnog zakona BiH, podrivanje i rušenje ustavnog poretka biti krivično djelo, a počinioci procesuirani.

“Do sada je postalo očito da sankcije svjetskih sila nisu pogađale Dodika u mjeri u kojoj se to očekivalo, međutim, najnovijim Šmitovim odlukama svi funkcioneri će ubuduće morati odlučiti da li su spremni krivično odgovarati zbog provođenja Dodikove politike”, poručio je Nikšić na svom FB profilu.
Šmit je danas saopštio da je donio odluku da poništi zaključke Narodne skupštine Republike Srpske koji se odnose na izbacivanje odluka visokog predstavnika iz Službenog glasnika i odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.
Takođe, Šmit je donio odluku o izmjeni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u kojoj stoji da svako ko ne poštuje odluke Ustavnog suda BiH može za to da krivično odgovara.
Adblock test (Why?)