Home Biznis Nikšićeva prvomajska čestitka: Poštovati dostojanstvo svakog radnika i unaprijediti uslove rada

Nikšićeva prvomajska čestitka: Poštovati dostojanstvo svakog radnika i unaprijediti uslove rada

0

Novoimenovani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku u kojoj je izrazio želju da se poštuje dostojanstvo svakog radnika, te unaprijede uslovi rada, kao i životni standard građana.

– Prvi maj ujedno je i podsjetnik na važnost unapređenja položaja radnika u našoj zemlji. Neka nam ovaj praznik bude dodatni podstrek na putu jačanja radničkih prava, sigurnosti na radnom mjestu, te stvaranja boljih uslova rada, ali i pravednog i poštenog sistema plaća – naveo je Nikšić.

Pred nama je, kako je istakao, period u kojem trebamo zajedno raditi kako bi osigurali uslove za nova radna mjesta, posebno mladim ljudima, te poboljšali životni standard svakog građanina.

– To je jedan od prioriteta u radu nove Vlade Federacije BiH i nemam sumnje da prve rezultate uskoro nećemo postići. Uz zahvalnost svima koji svojim trudom i zalaganjem naše društvo čine prosperitetnim i ljepšim mjestom za život, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim sretan Praznik rada – navodi se u prvomajskoj čestitki Nikšića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

/

Adblock test (Why?)