Home Vijesti Novi Disneyev hit crtani zabranjen u 14 zemalja zbog gej poljupca

Novi Disneyev hit crtani zabranjen u 14 zemalja zbog gej poljupca

0

Walk Disney Co nije uspio dobiti dopuštenje za prikazivanje svog novog Pixarovog filma “Lightyear” u 14 bliskoistočnih i azijskih zemalja zbog istopolnog poljupca, a upitno je hoće li se prikazivati i u Kini.

Producentica filma “Lightyear” rekla je za Reuters kako su vlasti u Kini zatražile rezanje pojedinih scena, što je Disney odbio da uradi, a ona je pretpostavila da se film ni tamo neće prikazivati.
“Lightyear” je nastavak Pixarove hvaljene “Toy Story” franšize. Najnoviji film prati avanture poznatog Buzza Lightyeara, međutim zabranjen je u raznim zemljama Bliskog istoka, uključujući Saudijsku Arabiju, Kuvajt i Ujedinjene Arapske Emirate.
Navodno, odluka je povezana sa scenom istopolnog poljupca. Naime, Buzzova bliska prijateljica Hawthorne se oženi drugom ženom, a jedna scena uključuje njihov kratki poljubac.
“Prekršeni standardi medijskog sadržaja”
Ujedinjeni Arapski Emirati su poručili da je veza para prekršila standarde medijskog sadržaja u toj zemlji. Homoseksualnost se smatra kriminalom u mnogim zemljama Bliskog istoka.
Disney od kineskih vlasti nije dobio odgovor hoće li dopustiti film u kinima, rekao je producent filma “Lightyear” Galyn Susman. Ali rekla je da filmaši neće mijenjati film. Kina je u prošlosti odbijala druge prikaze homoseksualnosti na ekranu.
“Nećemo ništa izrezati”
“Nećemo ništa izrezati, pogotovo nešto tako važno kao što je ljubavna i inspirativna veza koja Buzzu pokazuje šta mu nedostaje zbog odluka koje donosi, tako da to neće biti izrezano”, rekla je Susman.
Kina nije “make or break” tržište za Pixar, rekao je jedan izvor iz filmske industrije. Samo je tri posto zarade na kino-blagajnama za “Toy Story 4”, koji je zaradio više od milijardu dolara, stiglo iz Kine.
“Lightyear” bi trebalo da bude u kinima u Sjedinjenim Državama i Kanadi u petak, piše Hina, prenosi Index.hr.
Adblock test (Why?)