Home Vijesti Objavljeni detalji hapšenja Dinamovaca: Tokom kontrole glumili turiste

Objavljeni detalji hapšenja Dinamovaca: Tokom kontrole glumili turiste

0

Grčki ERT objavio je detalje o hapšenju petorice Hrvata koji su teritoriju Grčke pokušali da napuste brodom.

Predstavili su se kao turisti tokom kontrole, ali s obzirom na to da su bili u zemlji svega dva dana, a i nisu imali kofere, robu niti lične stvari, policija je posumnjala te ih privela, navodi tamošnji medij, prenosi Pink.
Podsjetimo, grčko tužilaštvo podnijelo je danas krivične prijave protiv 104 huligana nakon sukoba navijača Dinama iz Zagreba i AEK-a u ponedjeljak u Atini u kojem je poginuo grčki državljanin.
Svi su privedeni, osim jedne osoba koja je hospitalizovana, prenosi grčka “Prototema”.

Tanjug/AP

Njima na teret pored četiri teška krivična djela (članstvo u zločinačkoj organizaciji, ubistvo iz nehata, eksplozija i posedovanje eksploziva), stavljaju i djela remećenje javnog reda i mira, oštećenje tuđih stvari, nedozvoljeno nošenje oružja, upotreba oružja i posedovanje baklji.
Grčki mediji navode da nadležni organi ispituju mobilne telefone svih uhapšenih koji su zaplijenjeni kako bi se identifikovao izrvšilac ubistva 29-godišnjeg navijača grčkog AEK-a.
Atinski fudbalski klub AEK zatražio je ranije od UEFE hitno i oštro kažnjavanje zagrebačkog Dinama, smatrajući hrvatski klub odgovornim za napad njegovih navijača u ponedjeljak uveče u atinskom predgrađu Nea Filadelfija, u kojem je poginuo grčki državljanin.

Tanjug/AP

S druge strane, fudbalski klub Dinamo iz Zagreba tvrdi da za incidente i nerede u Atini, uoči prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv AEK-a, najveću odgovornost snosi grčka policija i predstavnici kluba iz Atine, prenosi Tanjug.
Adblock test (Why?)