Home Vijesti Obradović: Čestitao sam igračima na poluvremenu

Obradović: Čestitao sam igračima na poluvremenu

0

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović, očekivano, bio je prilično zadovoljan partijom njegovih izabranika u 4. meču finala ABA lige.

Crno-beli su pred svojim navijačima trijumfovali ubjedljivim rezultatom 112:84 i izjednačili na 2-2, pa će se u ponedjeljak od 20.00 igrati odlučujući susret u crveno-belom “Pioniru”.
“Najvažnije je da je 2-2. Nije bitno kojom razlikom pobeđujemo, nego da se ide dalje. Došli smo do 5. utakmice i mislim da smo to zaslužili. Sve što sam pričao i posle druge i treće utakmice je isto, požrtvovanost i želja igrača na visokom nivou. večeras smo i napadački odigrali odlično. Igrači sa klupe su promenili ritam, pre svih Lesor, Zagorac Madar i Avramović. U ova dva dana moramo da skupimo snage, želje i morala da odigramo što bolje tu 5. utakmicu”, rekao je Obradović.
Partizan je poslije treće utakmice završene u srijedu kasno uveče, energetski djelovao izvanredno.
“Najiskrenije, čestitao sam igračima već na poluvremenu. Igrali su izvanredno. Potrošili smo mnogo energije u odbrani, ali smo znali da napadnemo .Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni da odigramo tako i u 5. meču, da znamo šta je kretanje lopte u napadu i da igramo protiv pet igrača Crvene zvezde. Utakmica će biti želje, volje, htenja. Uradićemo sve što možemo, a znamo da će i Zvezda isto i to je lepota i čar košarke”.
Zatim je sam nastavio, sa željom sa istakne situaciju iz završnice utakmice.
“Trifunović je strašno pogrešio jer je reagovao na klupu Zvezde, bez obzira da li je bio isprovociran ili ne. Moje igrače uvek učim da se ponašaju dostojanstveno i odmah sam se izvinio Dejanu Radonjiću. Posle utakmice sam pozvao Trifunovića i Zagorca da odu da se izvine celoj klupi Zvezde. Nema nikakvih opravdanja za to”, rekao je Obradović.
Da li Partizan može da ponovi ovakvu partiju i da dobije Zvezdu u petom meču pred njenim navijačima.
“Na to pitanje ćemo znati odgovor u ponedeljak oko 10 sati uveče. Neko je izračunao da su svi igrači Zvezde odigrali ovakvih utakmica oko 200, a moji igrači oko 80. Da bismo imali neku šansu, moramo da budemo na nivou od večeras. Imam ogromno poverenje u moje igrače. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, ali kako god bude, imaćemo jasan odgovor vaše pitanje”.
“Teško je da Zvezda drugi put uzastopno odigra ovako loše. Nemam dilemu da će se skupiti i da će drugačije probati da igraju nego večeras, to je sigurno”.
Svi igrači Partizana su se upisali u listu strijelaca.
“Pričamo dosta sa igračima, imamo i grupne i individualne razgovore, dosta gledamo video. U jednom trenutku sam bio presrećan na klupi kako su reagovali. Pre svega na igru Madara i Avramovića, oni su kontrolisali celu utakmicu. Godinu dana provodimo zajedno i ti igrači konačno shvataju šta su naše prednosti i kako bi trebalo da izgleda naša igra u napadu”, zaključio je Obradović.
(b92)
Adblock test (Why?)