Home Vijesti Određen pritvor mladoj majci: Bebi dat antipsihotik

Određen pritvor mladoj majci: Bebi dat antipsihotik

0

SMEDEREVO – Na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu sud je odredio pritvor do 30 dana A.N. (21) zbog sumnje da je svojoj šestomjesečnoj bebi dala antipsihotik, lek “onzapin“.

Pritvor joj je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.
Ona se sumnjiči za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.
Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila u Kovinu svom šestomjesečnom djetetu dala antipsihotik – lek “onzapin“, nakon čega je djevojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”.
Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obavještenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gdje je, zajedno sa djetetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja 2023. godine.       
Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procjene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici, istovremeno su joj izrečene i hitne mjere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.
Adblock test (Why?)