Home Vijesti Određen pritvor osumnjičenima za prevare u Petrinji

Određen pritvor osumnjičenima za prevare u Petrinji

0

Zagrebački Županijski sud odredio je jednomjesečni pritvor bivšem gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću, njegovom sinu Darku i trojici preduzetnika čije su firme osumnjičene da su poslužile kao paravan za gradonačelnikovo namještanje poslova sinovoj firmi.

Pritvor može trajati do 14. jula, a određen je zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, kojih ima ukupno 54, prenosi HRT.
Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ sumnjiči bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića /66/ za namještanje poslova sa gradom oštećenim u zemljotresu krajem 2020. godine, firmi njegovog sina Darka /40/, za šta su kao paravan poslužile firme trojice petrinjskih preduzetnika koji su, takođe, obuhvaćeni istragom.
USKOK precizira, između ostalog, da su u četiri navrata u postupcima nabavke radova, uključujući i građenje platoa za privremene montažne objekte za zbrinjavanje stradalih u zemljotresu, prvo odabirane ponude firmi trojice osumnjičenih preduzetnika, koji su potom prepuštali izvođenje radova firmi gradonačelnikovog sina.
Firma Darka Dumbovića je, dodaje USKOK, izvela i naplatila prepuštene radove u vrijednosti od najmanje 9,1 milion kuna /oko 1.208.674 evra/.
Osumnjičeni su uhapšeni juče.
Adblock test (Why?)