Home Vijesti Odroni na putevima, snijeg usporava saobraćaj

Odroni na putevima, snijeg usporava saobraćaj

0

BANJALUKA – Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija usporeno zbog snijega koji pada, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske posebnu pažnju skreću na dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu, tako da su za sada svi putevi prohodni, istakli su iz AMS.
Na području FBiH snježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima Bihać – Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar i Posušje – Jablanica /Blidinje/.
Zbog loših uslova za vožnju trenutno je obustavljen saobraćaj na dionici Rakitno – Blidinje.

Na brojnim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni.
Vozačima iz AMS na svim putnim pravcima, savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.
Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor.
Zbog radova u tunelu “Čeljigovići” na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica – LJubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza, te na dionici Klašnice jedan – Nova Topola zbog izgradnje tri kružna toka, prenosi Srna.
Na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška u toku je izgradnja kružne raskrsnice.
Izmijenjen režim saobraćaja na snazi je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva”.
Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.
Adblock test (Why?)