Home Vijesti Održan miting u Banjaluci: “Dižemo glas protiv nepravde”

Održan miting u Banjaluci: “Dižemo glas protiv nepravde”

0

Narodni miting za odbranu Republike Srpske, održao se pod nazivom “Otadžbina zove”

Iz Parka Mladen Stojanović okupljeni su krenuli prema Trgu krajine gdje su održani govori lidera političkih partija SNSD-a i koalicionih partnera.

Obratili su se Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske, Spomenka Stevanović u ime DEMOS-a, Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije RS, Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, Nenad Stevenadić, predsjednik Ujedinjene Srpske, režiser Emir Kusturica, predsjednica RS Željka Cvijanović, Milorad Dodik i drugi.
main image

Željka Cvijanović, okupljenim je poručila:

“Poručujemo CIK-u da će nas 100.000 biti pred njihovom vratima. Mi tražimo ono što nam pripada. Narod je izabrao. Sve je poslije bila manipulacija, izrežirana manipulacija. Ovo je jedan od istorijskih prelomnih momenata da pokažemo da ćemo živjeti onako kako mi to želimo”, poručila je Cvijanović.

Dodala je da mi ne želimo da živimo u državi koja nas guši.

“Takva nam država ne treba”.

Milorad Dodik rekao je da ovo još “jedna naša noć”.

“Milorad Dodik sluša zov i poruke naroda. Mi već 12 puta pobjeđujemo u Republici Srpskoj i nismo se umorili, jer radimo za narod. Ne treba mene niko da brani, mene samo treba da brani narod. Neću nikad pokušati mimo narodne volje da nešto učinim. Mi nismo narod koji drugi drži lekcije. Republika Srpska je naš zavjet. Ona je zemlja koja se voli i koja se voli. Nije ovo Bosna i Hercegovina koja mrzi Srbe. Pokazali smo da smo vodili Republiku Srpsku na pravi način.

Radovan Kovačević portparol SNSD-a, rekao je da je ovo sabor u kojem je sabran čitav narod, koji pokazuju da niko i ništa nije jače od narodne volje.

“Mi se borimo za slobodnu Republiku Srpsku. Mi danas oslobađamo naš narod i našu Republiku”, rekao je Kovačević.

“Sve miriše na državni udar. Okupili smo se da branimo porodicu i otadžbinu. Sve što brani Milorad Dodik i njegova ekipa dovedeno je u pitanje. Postoje stvari za koje čovjek mora da se bori. Nivo na koji se dešavam pokušaj krađe može se smatrati državnim udarom”, rekao je režiser Emir Kusturica.
main image

Dodao je da smo stigli tamo gdje treba da smo.

“Ne smijemo da izgubimo čovjeka koji nas je vodio do autoputeva, vrtića i svih gotiva”, rekao je Kusturica.

BROJKE

Policijska uprava Banjaluka preduzima sve potrebne mjere i radnje koje se odnose na održavanje večerašnjeg javnog okupljanja u Banjaluci, gdje se u parku Mladen Stojanović okupilo oko 30 000 građana.

S tim u vezi, policijski službenici su u popodnevnim časovima, u skladu sa zakonom propisanim ovlaštenjima, vršili pojačane kontrole u saobraćaju i kontrolu organizovanog prevoza putnika, a sve u cilju bezbjednog održavanja javnog skupa, saopšteno je iz PU Banjaluka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here