Home Vijesti Opel se vraća na Novi Zeland

Opel se vraća na Novi Zeland

0

Njemačka marka nastavlja da širi svoje poslovanje.

Jedan od prioriteta Opela otkako je dio PSA grupa, odnosno današnjeg Stellantisa, jeste umanjivanje zavisnosti od evropskog tržišta. Tako smo u prethodnom periodu vidjeli povratak brenda iz Riselshajma na razna tržišta van Starog kontinenta. Opel je sada potvrdio da će se uskoro opet naći i na Novom Zelandu.
Prodaja Opelovih vozila počeće u ovoj državi već u julu. Njemačka marka navodi da će kupcima na Novom Zelandu isprva ponuditi tri modela. To su nova generacija Astre (u SUS i PHEV izdanjima), zatim Mokka (SUS i EV), kao i Grandland (SUS i PHEV). Ovim automobilima će se početkom naredne godine pridružiti i restilizovana Corsa, koja će biti dostupna sa termičkim motorima ali i kao električni četvorotočkaš.
Inače, Opel ima duge veze sa Novim Zelandom. Isprva su u ovu zemlju stigli još daleke 1939. godine, ali je nemir Drugog svjetskog rata doveo do stopiranja operacija. Na ovo tržište su se vratili osamdesetih, ali je zbog ogromnih carina na vozila iz Evrope karijera bila kratkog daha.
Najsnažnija veza Opela sa novozelandskim tržištem bila je preko Holdena, australijske marke koja je prepakivala modele njemačkog proizvođača. Holden Commodore bio je posljednji automobil koji je nosio Opelov DNK i mogao se kupiti na Novom Zelandu, prenosi AutoRepublika.
Adblock test (Why?)