Home Vijesti Ortopedi iz Turske posjetili Opću bolnicu u Sarajevu, tokom boravka uradili i...

Ortopedi iz Turske posjetili Opću bolnicu u Sarajevu, tokom boravka uradili i složenu operaciju

0

Trojica ortopeda iz Turske Ibrahim Tundžaj, Hakan Šeneren i Mauharrem Inan boravili su u dvodnevnoj radnoj posjeti Općoj bolnici u Sarajevu gdje im je domaćin bio direktor Ismet Gavrankapetanović.

Između ostalog, tokom dvodnevne radne posjete, trojica ortopeda iz Turske zajedno su s ortopedima u Općoj bolnici, uključujući i Ismeta Gavrankapetanovića, uradili i složenu operaciju iz dječije ortopedije.

“Zahvalan sam kolegama za uspostavljenu saradnju koju smo ostvarili, a koja ima za cilj da liječimo djecu iz BiH ali i cijele regije. S obzirom da nedostaje dječijih ortopeda na ovim prostorima omogućili smo najbolje liječenje djece sa teškim deformitetima , koja neće morati ići u inostranstvo na operacije. Naši prijatelji iz Turske će dolaziti povremeno i zajedno s našim ljekarima raditi ove složene operacije. Prednost je i što će mladi doktori iz Opće bolnice imati kontinuiranu edukaciju, jer je u medicini cjeloživotno učenje”, rekao je Gavrankapetanović.

On je naglasio kako je medicinski tim zajednički uradio operaciju koja ni u najboljim centrima ne bi bila urađena bolje.

“Profesor Ibrahim Tundžaj, koji je i prorektor Univerziteta Bezmialem u Istanbulu, zahvalio se domaćinima istakavši da mu je bilo zadovoljstvo podijeliti svoje znanje i iskustvo s osobljem Opće bolnice te da zajedno sa sarajevskim kolegama pomaže poboljšanju zdravstvene usluge”, poručili su iz Opće bolnice.

“Profesor Hakan Šeneren je izrazio zahvalnost za inicijativu da se kolege ortopedi okupe kako bi pomogli liječenje najmlađih pacijenata te da je sretan da će ovaj angažman pomoći poboljšanju njihovog liječenja. Profesor Muharrem Inan, inače predsjednik je Udruženja dječijih ortopeda Turske, je istakao da svu djecu doživljava kao svoju i da želi dati maksimalan doprinos i trud da njihovo liječenje bude efikasno te da će u tom pravcu nastaviti da ide uspostavljena saradnja”, zaključili su iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here