Home Biznis Osmanović i Delić sa ambasadoricom UAE: Jačati i unapređivati ekonomsku saradnju

Osmanović i Delić sa ambasadoricom UAE: Jačati i unapređivati ekonomsku saradnju

0

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Omer Osmanović i ministar privrede KS Adnan Delić sastali su se danas s ambasadoricom Ujedinjenih Arapskih Emirata Nabilom Alshamsi.

Ambasadorica Alshamsi doputovala je iz Crne Gore u Sarajevo kako bi se susrela s predstavnicima različitih nivoa vlasti u potrazi, kako je sama kazala, za sagovornikom koji će političko – ekonomske odnose između dvije zemlje pokrenuti s tačke mirovanja.

– Ja sam na Balkanu tri godine. Ne sastajem se s predstavnicima političkih partija jer nemam političku agendu. Moja agenda je ekonomska i ona podrazumijeva dobru volju i pokretanje stvari i s jedne i s druge strane. Tražimo prave ljude za razgovore o svemu onome što može biti spona za naše dvije zemlje – kazala je tokom sastanka ambasadorica Alshamsi.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima otvaranja bolje saradnje između institucija, prije svega povezivanje Vlade KS sa institucijama vlasti u Emiratima s ciljem otvorenije komunikacije u oblasti investicija, ali i svih drugih segmenata društva, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(
)

Adblock test (Why?)