Home Sport Otvorene Paraolimpijske igre u Tokiju: Među 16 sportista iz BiH i mladi...

Otvorene Paraolimpijske igre u Tokiju: Među 16 sportista iz BiH i mladi Banjalučanin Haris Eminović!

0

Svečanom ceremonijom otvaranja danas su u Tokiju zvanično počele 16. Ljetne paraolimpijske igre na kojima učestvuje i 16 sportista iz BiH.

Za medalje na Paraolimpijskim igrama, koje su takođe kao i Olimpijske igre pomjerene zbog korona virusa, boriće se više od 4.400 sportista iz cijelog svijeta.

Bosnu i Heregovinu predstavljaće 16 sportista, a to su reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, Dževad Pandžić u atletici, Zerina Skomorac i Ervin Bejdić u streljaštvu, te Haris Eminović u stonom tenisu.

Mladi stonoteniser iz Banjaluke Haris Eminović već u srijedu će imati prvi meč u Grupi C, a protivnik će mu biti Tajlanđanin Rungroj Tanijom.

“Dobili smo tešku grupu, tu je treći igrač svijeta i olimpijski šampion Rungroj Tanijom, najbolji igrač njemačke Tomas Rau, šesti igrač svijeta i vicešampion Evrope”, kaže za MONDO Jovica Šormaz, Eminovićev trener i dodaje da ipak ima velika očekivanja.

“Očekujemo da Haris odigra svoj najbolji stoni tenis u karijeri i da grad Banjaluku i BiH predstavimo u najboljem svjetlu. Veliki uspjeh napravljen je samim plasmanom na Paraolimpijske igre u Tokiju”, rekao je Šormaz.

Osim Eminovića u delegaciji BiH je još jedan sportista iz Banjaluke, Stevan Crnobrnja, koji je član reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.