Home Vijesti Plazibat u borbi karijere izgubio brutalnim nokautom

Plazibat u borbi karijere izgubio brutalnim nokautom

0

ZAGREB – Najbolji hrvatski kikbokser Antonio Plazibat poražen je u borbi za titulu privremenog teškaškog prvaka svijeta u Gloryju, najboljoj svjetskoj organizaciji.

Bolji je od njega bio nigerijsko-nizozemski kikboksač Kevin Tariq Osara (25-2-2, 13 KO). Time je borac iz Solina napravio velik korak unazad u karijeri. Poražen je prekidom u petoj rundi.
Da je pobijedio, dobio bi pravo izazvati Rica Verhoevena, sjajnog nizozemskog borca koji trenutno drži pojas neprikosnovenog prvaka svijeta.
Može se očekivati da će Glory dogovoriti superfight između Verhoevena ili će Tariq Osara odmah dobiti šansu. U svakom slučaju, Plazibat će morati pričekati svoju priliku.
U prve dvije runde Plazibat je išao naprijed i inicirao je borbu, ali je Nigerijac bio precizniji i kickovima je kontrolisao suparnika. Obje runde dobio je 10-9 prema mišljenju svih sudija. Na kraju je Plazibat udarcem poslije gonga bacio sudiju u nokaut te je novi čovjek morao ući u ring da odsudi meč do kraja.
Treća runda je bila bolja za Plazibata, ali je Nigerijac sjajnom kombinacijom na kraju “ukrao” bodove. Nastavilo se to i u četvrtoj rundi, u kojoj je bilo vidljivo da je Plazibat jako umoran. U petoj rundi je Nigerijac brutalnom kombinacijom bacio Plazibata u nokdaun i hrvatski borac nije mogao nastaviti.

Adblock test (Why?)