Home Vijesti Plenković: Na letjelici je bila bomba

Plenković: Na letjelici je bila bomba

0

ZAGREB – Na letjelici je bila bomba, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka vrha HDZ-a na kojem su razgovarali, kako je rekao, o najozbiljnijem problemu – padu drona ili rakete u Zagrebu.

“Razgovarali smo i o najozbiljnijem problemu, padu drona ili rakete. Danas smo održali sastanak sa svim nadležin tijelima”, rekao je.
“Dobili smo prve inicijalne informacije o kakvoj se vrsti vojnog drona radi. Kako bismo informisali javnost, želim reći da je tačno ovo što je kazao ministar Banožić, na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkriće se tačno koja.”
Dodao je da je niz važnih informacija koje nedostaju.
“Možemo konstatovati da temeljem daljeg toka istrage želimo utvrditi ko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj. Je li riječ o pogrešci, sabotaži ili namjeri? To su pitanja na koja nemamo odgovor, a tražimo ih zajedno s partnerima i saveznicima, s drugim zemljama preko čijeg teritorije je ova letjelica prošla”, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.
On je rekao da su Francuzi iskazali spremnost da nam pomognu.
“Ja ću sutra podsjetiti taj francuski nosač aviona koji je u Jadranu, kod Dubrovnika. Razgovaramo i sa SAD, da vidimo kako nam oni mogu pomoći”, rekao je.
Dodao je da će i Ministarstvo odbrane dati svoj plan kako ojačati odbranu, prenosi Index.
Adblock test (Why?)