Home Vijesti Počinje “Višegradska staza”

Počinje “Višegradska staza”

0

Tradicionalna kulturna manifestacija “Višegradska staza” posvećena nobelovcu Ivi Andriću biće otvorena danas svečanom akademijom u Kulturnom centru “Ivo Andrić”.

Iz Organizacionog odbora manifestacije su najavili da će besjedu na svečanoj akademiji o Andriću govoriti istoričar književnosti Žaneta Đukić Perišić, a da će otvoriti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.
Tradicionalno će se na manifestaciji obratiti načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je i predsjednik Organizacionog odbora i član Glavnog odbora SPKD “Prosvjeta” Miloš Kovačević.
U umjetničkom dijelu programa učestvuje glumac Tihomir Stanić, umjetnici Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva i virtouz na harmonici Dušan Sekulić.
Manifestacija će početi polaganjem cvijeća na Andrićev spomenik kod Ćuprije na Drini i u Andrićgradu, a nastaviće se Susretima bibliotekara Republike Srpske.
U holu Kulturnog centra “Ivo Andrić” biće otvorena izložba slika “Freske u BiH”, autora Milice Kotur.
Narednog dana “Višegradske staze” biće organizovano pjesničko veče “Andriću u čast”, promocija zbirke pripovjedaka “Neonski bluz” Dejana Stojiljkovića i pozorišna predstava “Dobrodošli u Kabare”, koju izvode Tanja Bošković i Rade Marjanović.
Kulturnu manifestaciju “Višegradska staza” organizuje opština Višegrad, u saradnji sa preduzećem “Hidroelektrane na Drini”, Ministarstvom prosvjete i kulture, SPKD “Prosvjeta” i Andrićgradom.
Adblock test (Why?)