Home Vijesti Podršku pri rođenju djeteta dobilo više od 4.000 porodilja u Banjaluci

Podršku pri rođenju djeteta dobilo više od 4.000 porodilja u Banjaluci

0

BANJALUKA – Isplata podrške koju grad Banjaluka daje pri rođenju djeteta odvija se u kontinuitetu, a od uvođenja ove mjere podršku je dobilo 4.050 porodilja u Banjaluci.

Kazali su ovo iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, te dodali da je od početka godine zaprimljeno više od 700 zahtjeva za ovaj vid podrške.
“Važno je podsjetiti da je rok za podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć prilikom rođenja djeteta šest mjeseci od rođenja djeteta”, kazali su iz nadležnog odjeljenja, te napomenuli da zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji.
“Od dokumentacije potrebno je, uz popunjen zahtjev, priložiti uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju od dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju od dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja, kopiju kartice tekućeg računa, kućnu listu, uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka za dijete”, pojasnili su oni.
Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 494 ili lično u kancelariju broj 24.
Adblock test (Why?)