Home Vijesti Pokret URA: Krivokapić ruši sopstvenu Vladu

Pokret URA: Krivokapić ruši sopstvenu Vladu

0

PODGORICA – Na hitno sazvanoj elektronskoj sednici putem telefona, preko Whats App-a, premijer Crne Gore povukao je potez očajnika i protivustavno tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini, samo da bi sačuvao fotelje, koje su mu preče od Ustava i zakona, poruka je Građanskog pokreta URA na saopštenje iz Kabineta premijera.

“URA ne vrši nikakav ustavni puč, kako to tvrdi Krivokapić, već je upravo suprotno, a sve je jednostavno dokazivo – dovoljno je pročitati krovna pravna dokumenta. Istina je surova – Krivokapić je sa par ministara privatizovao Vladu gledajući samo sopstveni interes. Za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nisu sposobni“, navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.
Navode i da Krivokapić ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade da zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD, kako se hvali.
“Krivokapić je premijer kome nijedan drugi premijer za godinu dana nije došao u zvaničnu posjetu, a priča o međunarodnoj podršci. U istoriji ostaće upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu. URA nije i nikada neće biti nijemi posmatrač procesa koji dovode do stagnacije Crne Gore na njenom evropskom putu. Legitimno je da se ljutite na nas što vi kaskate u mjestu. Međutim, nije ni legitimno, a ni legalno da zloupotrebljavate svoju poziciju, kršite sve moguće pravne poretke i nas vučete sa sobom na dno. Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU”, zaključuje u saopštenju GP URA.
Kabinet Krivokapića pozvao je ranije koaliciju Crno na bijelo da vrati mandat građanima, te zatražio da se na izborima konsultuju građani.
Adblock test (Why?)