Home Vijesti Porodica otkrila pravu dijagnozu Brusa Vilisa

Porodica otkrila pravu dijagnozu Brusa Vilisa

0

Porodica Brusa Vilisa objavila je da glumac pati od oblika demencije koji se zove frontotemporalna demencija ili skraćeno FTD.

U izjavi objavljenoj u četvrtak, njegova porodica je navela da, iako su vijesti “bolne, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu”.
“Danas ne postoje tretmani za bolest, što je realnost za koju se nadamo da će se promijeniti u godinama koje dolaze. Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da se pažnja medija može usmjeriti na rasvetljavanje ove bolesti za koju je potrebno mnogo više svesti i istraživanja”, navodi se u saopštenju.
Vilisova porodica uključujući suprugu Emu Heming Vilis, bivšu suprugu Demi Mur i njegove kćerke prvi put je otkrila njegovu dijagnozu afazije još 2022. Oni su tada rekli da Vilis pati od zdravstvenog stanja koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti i da će uzeti pauzu od glume.
“Brus je oduvijek vjerovao u korišćenje svog glasa u svijetu da pomogne drugima i da podigne svijest o važnim pitanjima i javno i privatno”, navodi se u novom saopštenju njegove porodice.
“U našim srcima znamo da bi kada bi mogao danas, želio da odgovori tako što će skrenuti globalnu pažnju i povezati se sa onima koji se takođe suočavaju sa ovom iscrpljujućom bolešću i kako ona utiče na tolike pojedince i njihove porodice”.
Prema klinici Maio , frontotemporalna demencija je “krovni termin za grupu moždanih poremećaja koji prvenstveno utiču na frontalni i temporalni režanj mozga. Ove oblasti mozga su generalno povezane sa ličnošću, ponašanjem i jezikom”.
Vilisova najnovija glumačka zasluga je “Detektiv Najt: Nezavisnost”, koji je objavljen u januaru 2023. i treći je deo serije trilera “Detektiv Najt”. On takođe ima akcioni film “Assassin” koji bi trebalo da bude objavljen sljedećeg mjeseca.
Vilis i Heming Vilis imaju dvije kćerke, Mejbl i Evelin. Sa Demi Mur, on je otac kćerki Rumer, Skaut i Talulah.
Rumer Vilis trenutno čeka svoje prvo dijete sa dečkom Derekom Ričardom Tomasom.
“Brus je uvijek pronalazio radost u životu i pomagao je svima koje poznaje da učine isto. To je značilo da svijet vidi da se osećaj brige vraća njemu i svima nama”, dodaje se u saopštenju.
“Tako smo dirnuti ljubavlju koju ste svi delili prema našem dragom mužu, ocu i prijatelju tokom ovog teškog vremena. Vaše kontinuirano saosećanje, razumevanje i poštovanje omogućiće nam da pomognemo Brusu da živi što ispunjenijim životom”.
(Informer)
Adblock test (Why?)