Home Vijesti Potvrđena optužnica protiv Livančića, terete ih da su nakon udesa tukli policajca

Potvrđena optužnica protiv Livančića, terete ih da su nakon udesa tukli policajca

0

NOVI TRAVNIK – Žarko Livančić (65) i Marko Livančić (24) optuženi su da su u Novom Travniku tukli policajca koji je bio na uviđaju nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali.

U optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a potvrdio Opštinski sud u Travniku, navedeno je da se napad dogodio 16. decembra prošle godine, oko 13.10, te da su oni fizički napali pripadnike Policijske stanice Novi Travnik.
“Marko Livančić je policajca L.A. dva puta udario glavom u glavu, a potom se tokom hapšenja i stavljanja u policijsko vozilo opirao policajcima te nogom udario policajca L.A. u stomak”, navedeno je u optužnici, a potvrđeno “Nezavisnim novinama”.
Kako se dodaje, pritom je Žarko prišao s leđa L.A. i zatvorenom pesnicom ga udario u glavu, a policajac je lakše povrijeđen, odnosno imao je nagnječine glave tj. čeone regije. Marko je, inače, optužen da je izazvao ovu nezgodu, upravljajući audijem, a osim napada na policajca, terete ga i da je bijes iskalio na još dva vozila, od čega je jedno policijsko.
“Nakon što je izazvao saobraćajnu nezgodu, izašao je iz vozila u namjeri da ošteti škodu, u čiji je zadnji dio udario zatvorenom pesnicom i nogom te oštetio poklopac prtljažnika i zadnji blatobran”, navedeno je u optužnici.
I to nije sve – kako ga terete, tokom hapšenja udario je policijski automobil dačija u namjeri da ga ošteti.
“Udarcima nogama oštetio je službeno vozilo po zadnjim lijevim vratima i poklopcu prtljažnika”, navodi se u optužnici.
Adblock test (Why?)