Home Vijesti Povećan broj motociklista

Povećan broj motociklista

0

BANJALUKA – Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na povećan broj motociklista na putevima, a vozačima savjetuje da izbjegavaju putovanje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Na mjestima gdje se izvode radovi saobraćaj se odvija usporeno, a na pojedinim dionicama dolazi i do obustava.
Zbog asfaltiranja magistralnog puta Prijedor-Banjaluka, dionica od Dragočaja do Tunjica, saobraćaj se od danas, pa do nedjelje, 3. jula, potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, vozila će se preusmjeravati na regionalni put Omarska-Bronzani Majdan-Banjaluka.
Vozila još mogu da saobraćaju i magistralnim putem Prijedor-Kozarska Dubica-Gradiška-Banjaluka.
Usporeno i uz izmjene, zbog radova, saobraća su na putevima Prijedor-Kozarac, Banjaluka-Prijedor, Prijedor tri-Stara Rijeka, Rudanka–Doboj, Bijeljina-Šepak, Teslić-Podjezera, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Ćesim-Pridvorci, Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo.
Do povremenih obustava u saobraćaju zbog deminerskih radova dolazi na putevima Miljevina-Brod na Drini, Brod-Odžak, Šamac-Grebnice, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Polje-Podnovlje.
Zbog opasnosti od pojave klizišta na putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj i putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.
Saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, zbog aktiviranog klizišta na putevima Foča-Goražde, Bistrica-Podgrab, Ukrina-Gornja Vijaka, dok na putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila prolaze otežano, a za teretna je saobraćaj obustavljen.
Vangabaritni teret kretaće se putevima Donje Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivna, Banj Brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača, Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod i Karuše-granični prelaz Brod.
U Federaciji BiH danas i sutra će, zbog minerskih radova, na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac, /dionici Ripač-Dubovsko/ od 10.00 do 11.00 i od 13.00 do 14.00 časova doći će do obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.
Na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje se saobraćaj odvija usporeno.
Zbog izgradnje pristupnih puteva za auto-put u mjestu Ševaš NJive na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.
U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari /dionica Cerik-pijaca “Arizona”/. Obustave traju pola časa, a 15 minuta se propuštaju vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Sporije, zbog radova, vozi se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Bihać-Bosanski Petrovac /dionica Ripač-Dubovsko/ i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Adblock test (Why?)