Home Vijesti Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0

BANJALUKA – Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano uz povoljne vremenske uslove, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije, koja reguliše prolazak vozila.
Radovi se izvode na putevima Stari Majdan-Banjaluka, Doboj-Rudanka, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Ivanjska-Šargovac, Prijedor-Kozarac, Čelinac-Kotor Varoš, Teslić-Podjezera, Čelinac-Ukrina, Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo.
Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.
Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnim putnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.
Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminerskih radova dolazi na dionici Miljevina-Brodu na Drini, u mjestu Izbišno, opština Foča, Brod-Odžak, u mjestima Poloj i Liješće, Šamac-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, te mjestu Gornji Božinci na putu Polje-Podnovlje.
Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Podveležje-Nevesinje-Gacko, Stanić Rijeka-Derventa-granični prevoz Brod, Ugljevik-Banj Brdo-Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka-Prijedor-Koprivna na granici sa FBiH, Karuše-Stanić Rijeka i Banj Brdo-Ugljevik-granični prelaz Rača.
U FBiH na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac /dionica Ripač-Dubovsko/ danas će od 10.00 do 11.00, 13.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 časova biti obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.
Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, saobraćaj se odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.
Na dionici magistralnog puta Cerik-pijaca “Arizona” radnim danima od 8.00 do 16.00 časova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.
Zbog asfaltiranja ulice Kraljice Katarine u Kiseljaku na regionalnom putu Kiseljak-Kreševo saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 16.00 časova. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Kiseljak-Han Ploča-Lepenica-Han Ivica-Kreševo.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.
Radovi se izvode i putevima Žitomislići-Počitelj /Ševaš NJive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.
Na graničnim prelazima sada nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Krstac na putnom pravacu Gacko-Nikšić otvoren je za saobraćaj do 30. septembra.
Adblock test (Why?)