Home Vijesti Povrijeđeni Srbin opisao brutalnost policije u Zvečanu (VIDEO)

Povrijeđeni Srbin opisao brutalnost policije u Zvečanu (VIDEO)

0

ZVEČAN – Srbin sa Kosova i Metohije, Aleksandar Arsenijević, opisao je nasilje koje su danas proživjeli od policije samoproglašenog Kosova u opštini Zvečan.

“Nalazim se u ambulanti u Zvečanu, gdje se nalazi desetine povrijeđenih, među kojima sam i ja. Ispred opštine od strane specijalnih jedinica kosovske policije povrijeđeno je više desetina ljudi”, rekao je Arsenijević u video snimku.
On je video svog svjedočenja podijelio na svom Twitter profilu, prenosi “SrpskaInfo”.
“Mene su izvukli, prskali suzavcem direktno u oči, poslije tukli između automobila. Kad su me priveli, prskali suzavac direktno u oči i samo sam čuo u jednom trenutku: ‘Nemoj tu, tu ima kamera’. Što znači da su kamere na opštini Zvečan snimile cijeli događaj” rekao je on.

pic.twitter.com/22yrSTydLM
— Aleksandar Arsenijević (@Aco_Sfens) May 26, 2023

Kaže da je prepoznao u onom haosu jednog od policajaca sa pancirom, koji ga je tukao, nazivao pogrdnim imenima, psovao mu majku i sve živo, prenio je “Glas Srpske”.
“Znači da dokazi za moje tvrdnje postoje i da će ovo prerasti u veće nasilje zbog ovakvih reakcija, jer niko neće gledati svoje ranjene i zauzimanje opštine na ovaj način. Nekako sam uspio da se izvučem iz njihovih kandži i pobjegnem kroz maglu suzavca. Apelujem na sve da pod hitno spriječe, zarad mira” kazao je Arsenijević.
Adblock test (Why?)