Home Vijesti Povučeni digitalni video-monitori za bebe

Povučeni digitalni video-monitori za bebe

0

SARAJEVO – Sa tržišta BiH povučeni su digitalni video-monitori za bebe “filips avent”, proizvedeni između januara 2016. i januara 2020, porijeklom iz Kine, jer postoji mali rizik da se baterija u roditeljskoj jedinici pregrije dok je u utičnici, a korisnicima se preporučuje da prestanu da ih koriste.

Riječ je o više modela /SCD620, SCD625, SCD630, SCD831, SCD833, SCD835, SCD841, SCD843 i SCD845/, a uvoznik je izvršio dobrovoljno povlačenje sa tržišta i zamjenu za ograničeni broj modela digitalnih video-monitora za bebe “filips avent”, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.
Korisnici koji ih posjeduju i kupili ih u navedenom periodu, treba da prestanu da koriste proizvod i posjete internet stranicu /www.philips.com/video-babymonitor-replacement/ ili kontaktiraju lokalnu korisničku podršku na broj telefona +387/33/941-251.
Obavještenje za kupce je objavljeno i na internet stranici /babycentar.ba/obavijest-za-kupce-philips-avent/.
“Zamjena proizvoda je besplatna. Zamjenski, proizvedeni od avgusta 2020. godine, imaju novi dizajn s poboljšanom ventilacijom i drugačijom vrstom baterije kako bi bilo spriječeno pregrijavanje i prekomjerno punjenje”, naveli su iz Agencije.
Adblock test (Why?)