Home Vijesti Poznato za šta se terete uhapšeni u akciji “Rez”

Poznato za šta se terete uhapšeni u akciji “Rez”

0

SARAJEVO – Uhapšeni u jučerašnjoj akciji “Rez” danas će se naći prd tužiocem, nakon čega će biti donesena odluka o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu.

U akciji “Rez”, slobode je lišeno više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.
“Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga”, kažu iz Tužilaštva BiH.
Takođe, u okviru istrage istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih.
“Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac odlučiće o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu”, dodaju iz Tužilaštva BiH.
Podsjećamo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK juče su na području Sarajeva i Neuma uhapsili ukupno sedam osoba.
Kako su federalni mediji nezvanično saznali, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.
Adblock test (Why?)