Home Vijesti Pravi li vlast umjetnu krizu u sprezi za veteranima RS

Pravi li vlast umjetnu krizu u sprezi za veteranima RS

0

Širom Banje Luke osvanuli su bilbordi udruženja Veterana Republike Srpske na kojima jasno piše “Samostalnost”.

Ovaj potez Veterana Republike Srpske dolazi u trenucima velikih tenzija u kojima opozicija pokušava osporiti svoj izborni poraz, a pobjedu lidera SNSD-a Milorada Dodika. Na njihovu inicijativu, o predsjedniku Republike Srpske odlučivat će se u Sarajevu što je poražavajuće za narod u Srpskoj.

Bivši predsjednik RS-a i lider NDP-a Dragan Čavić, koji je u koaliciji sa Miloradom Dodikom, upozorio je za RTRS da mu sve miriše na 1997. godinu i tadašnje događaje u RS-u.

“U RS-u je moguća teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova uz veliko učešće CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona” rekao je on.

Na pitanje da li govori o mogućem međusobnom sukobu Srba, Čavić je odgovorio:

“Sve miriše na to”.

U međuvremenu, udruženje veterana “Garda Panteri” održat će danas konferenciju za novinare o trenutnoj političkoj j sigurnosnoj situaciji i “udarima na RS”.

Na konferenciji za novinare bit će riječi i o boračkoj problematici u vezi sa rebalansom budžeta grada Bijeljina, te izmjenama naziva ulica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here