Home Vijesti Predložen pritvor za četvoricu osumnjičenih za trgovinu drogom

Predložen pritvor za četvoricu osumnjičenih za trgovinu drogom

0

SARAJEVO – Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji policije MUP-a RS i MUP-a SBK, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Predmet se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i neovlaštenim prometom oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.
Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizovano međunarodno krijumčarenje većih količina opojnih droga marihuana-“skunk” i kokain, koje su krijumčarene sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, radi daljnjeg krijumčarenja prema zemljama EU.
Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.
Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Adblock test (Why?)