Home Vijesti Premijerno izvedena predstava “Smrt i Bojana”

Premijerno izvedena predstava “Smrt i Bojana”

0

​Glumci Studija za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju “Teatrolog” iz Istočnog Sarajeva večeras su u prepunoj sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo premijerno izveli predstavu “Smrt i Bojana”, po komadu Zorana Todorovića.

U predstavi igraju Nadežda Drašković, Nikola Šehovac, Nemanja Popović i Budimirka Kenjić.
Todorović je novinarima uoči predstave rekao da će, iako se predstava bavi problemima koji oduvijek prate ljude i njihove sudbine, kao što je suočavanje sa činom osvete, ali i oprosta, tuđeg i vlastitog, publika imati priliku da vidi nešto ipak malo drugačije.
“Studio ‘Tetarolog’ se uvijek bavio nekom vrstom komedije, a sada smo se odmakli od tog žanra. Ovo je u suštini jedna neopterećena kraća predstava sa elementima, trilera, horora, krimi priče, ali sa nekim neočekivanim obrtima. Mislim da će publici biti zanimljivo”, naglasio je Todorović.
On je dodao da su nakon premijere, u planu gostovanja širom Republike Srpske.
Glumac Nikola Šehovac ispričao je da u ovom komadu igra Gavrila, čovjeka sumnjive prošlosti koji diktira čitav tok predstave.
“Nije mi bilo teško da uđem u lik. Sa kolegama sam se lako uigrao, s obzirom da se družimo i mimo predstave, tako da je harizma i energija između nas konstantno prisutna na sceni”, naveo je Šehovac.
Predstavu su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, opština Istočno Novo Sarajevo, Matična biblioteka Istočno Sarajevo, kao i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.
Prvi studio za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju “Teatrolog” iz Istočnog Sarajeva, koji je sa radom počeo 2017. godine, otvoren je za saradnju sa svima koji imaju interesovanje za književnu i pozorišnu umjetnost.
Ranije su priredili knjigu “Četiri slike traže pisca” i snimili zbirku radio-drama “Četiri slike traže slušaoca”, zvučnu knjigu “Bajke u polju sumraka” koja se sastoji od šest originalnih priča čiji su autori polaznici ovog studija, a pozorišnoj publici su se predstavili predstavama “Zla žena” i “Istočno od kraja”.
Adblock test (Why?)